Pišite, brišite, dopunite!

Pišite, brišite i ponovo pišite koliko god puta želite – to je ljepota Pilot FriXion olovaka. Pilot FriXion olovke imaju jedinstvenu termo-osjetljivu tehnologiju mastila koje vam omogućava da izbrišete sve svoje greške, bez oštećenja vaše sveske ili cijepanja stranice.

Jednostavno vrhom izbrišite mastilo i nastavite dalje bez muke. Nakon brisanja, možete ponovo pisati preko toga istom olovkom.

Kakve god bile vaše dnevne potrebe u školi, kod kuće ili na poslu, FriXion olovka je za svakoga!

FriXion proizvodi

FriXion proizvodi

NOVO! FriXion
Zone
FriXion
Ball Clicker
FriXion
Point
FriXion
Ball
FriXion
Point Clicker
FriXion
Ball LX
FriXion
Light
FriXion
Light Natural
FriXion
Light Soft
FriXion
Fineliner
FriXion
Colors
FriXion
Dopunske patrone

Zone

NOVO! FriXion

Piši, Briši, Ponovi

NOVO: Otkrijte novu Frixion premium olovku sa ekskluzivnim i patentiranim izbrisivim Pilot mastilom za neuporedivo čist učinak pisanja.

Frixion zona ima diskretan i minimalistički dizajn, sa svojim metalnim prstenom u obliku slova V koji podržava sve vaše beleške ili spiskove na poslu.

Nova Frixion zona koja se može uvlačiti i puniti je dizajnirana s novim tehnologijama, uključujući sistem za držanje vrha, smanjenje buke pri klikovima i graničnik za još veću udobnost pisanja u kancelariji. Novo metalno vrhunsko punjenje od 0,7 mm kompatibilno je sa svim Frixion kugličnim i kugličnim kliker olovkama i dizajnirano je za pisanje 30% tamnije (za crnu boju) i 40% duže.

Sa svojim elastomernim rukohvatom i glatkim dizajnom tijela, dostupnim u 4 boje, sigurno ćete pronaći pravu Frixion zonu koja će vas pratiti gdje god da radite.

Ball Clicker

FriXion

Piši, Briši, Ponovi

sa novom verzijom FriXion rolera sa potisnim mehanizmom! Briše čisto toplotom generisanom trenjem specijalnom FriXion gumicom na kraju olovke, ne ostavljajući nikakve tragove. Koristi isto mastilo da ponovo piše po već izbrisanoj površini (a ne kao kod brisača standardnog mastila gdje se više ne može pisati po površini koja je jednom izbrisana). Koristeći novo-patentirano termoosjetljivo mastilo, Frixion Ball Clicker, odan PILOT-ovoj tradiciji, uvodi revoluciju u pisanju! Njegov fanki stil sa konusnim i tetoviranim tijelom dostupan je u čak 7 boja. Nije pogodan za korišćenje pri potpisivanju, na zvaničnim dokumentima, ispitima ili na bilo kojim trajnim dokumentima.

Point

FriXion

Piši, briši, ponovi!

NIKADA više nećete morati precrtati sa FriXion Point-om, VISOKO PRECIZNI izbrisivi roler iz Pilota!

Ne propustite njegov “hight tech synergy” vrh, konstruisan sa kuglicom koja se okreće glatko zbog više rupica na držaču, čime sprečava osjećaj grebanja prilikom pisanja po papiru i ujedno ostavlja precizan ispis od samog početka pisanja.

FriXion Point olovke posjeduju tanki vrh od 0,5mm koji vam dozvoljava ispis neverovatne preciznosti.

FriXion termo osjetljivo mastilo je jedno od najboljih odlika ovog rolera pošto vam dozvoljava da precizno i čisto pišete, potom izbrišete trenjem gumice i ponovo pišete po istoj površini – sve sa jednom olovkom.

Jednostavno protrljajte vaše greške u pisanju sa gumicom na vrhu olovke i gledajte kako mastilo nestaje kao magijom! Jedinstveno gel mastilo reaguje na toplotu generisanu učestalim trljanjem gumice i omogućava vam da ponovo pišete sa istom olovkom.

Probajte odmah i spremite se da budete impresionirani udobnošću i mekoćom ispisa.

Ball

FriXion

Piši, briši, ponovi!

Pišite glatko sa FriXion Ball rolerom sa srednjim vrhom, a brišite toplotom generisanom FriXion gumicom bez oštećivanja papira uz mogućnost ponovnog pisanja istog trenutka.

Zahvaljujući novo-patentiranom termoosjetljivom mastilu, PILOT piše nove stranice istorije sa FriXion Ball rolerom. FriXion Ball ispoljava mladalački stil svojim istetoviranim tijelom i asortimanom od čak 10 boja.

Nije pogodan za korišćenje na zvaničnim dokumentima.

Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u uštedi resursa naše planete. Proizvodeći FriXion Ball gel roler sa recikliranom plastikom, Pilot smanjuje otisak ugljenika olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike.

Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida.

Od proizvodnje do kraja vijeka upotrebe proizvoda, procenjuje se da kupovina ove olovke i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -71%** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke.

Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

Point Clicker

FriXion

Napiši, izbriši, ponovi!

Sa svojim neuporedivim sinergijskim vrhom, Frixion point kliker od Pilota je idealan partner za pisanje na poslu za efikasno vođenje bilješki, kreiranje dijagrama ili pravljenje skica, s izuzetno finim vrhom od 0,5 mm za nevjerovatnu preciznost. Performanse Pilotovog izbrisivog mastila znači da više nema precrtavanja ili kidanja jedne strane stranice i ponovnog pokretanja. Brz i efikasan način da svoje bilješke učinite jasnijim i lakšim za čitanje.

Dizajnirana sa ergonomskim rukohvatom kao elementom njegovog tankog i diskretnog dizajna, Frixion point Clicker olovka osigurava gladak osjećaj pisanja, zahvaljujući ultra mekom gel mastilu.

Uvlačiva, s praktičnom kopčom za pričvršćivanje na papire i bilježnice, vaša Frixion point kliker olovka može vas pratiti na svakom sastanku

Može se puniti za dugotrajnu upotrebu i dostupan u 4 standardne boje.

Ball LX

FriXion

Piši, briši, ponovi !

Sada ste u kliku. Senses click… Otkrijte našu FriXion Ball LX olovku: metalno bure punog tijela koje će očarati vaše prste, u 6 sjajnih boja koje će očarati vaše oči. Ideje kliknite… Kao i uvijek, čarobna i ekskluzivna FriXion tinta pomaže vašoj mašti da klikne.

Ne sviđa vam se ono što ste upravo zapisali?

Nema problema: FriXion it! i prepisati. Radite šta god želite, sada ste u FriXion Clubu.

Light

FriXion

Piši, briši, ponovi !

FriXion tehnologija prilagođena signiru.

Podvucite, izbrišite i ponovite koliko god puta želite sa FriXion Light – bez rizika oštećivanja papira.

Briše čisto toplotom generisanom Frixion gumicom na kraju olovke ne ostavljajući tragove.

Podvlači trenutno od prvog dodira sa papirom (nije neophodno žvrljanje ili mućkanje da bi proradio).

Idealan za udžbenike (u školi ili na fakultetu) i auto i geografske karte.

Light Natural

FriXion

Piši, briši, ponovi !

FriXion Light serija je za vas kreirala ovih šest autentičnih i prirodnih boja koje će skrenuti pažnju na vaše svakodnevno pisanje.

Isticanje, crtanje, crtanje, bojenje, pisanje slova, sve je moguće s ovim jedinstvenim i genijalnim olovkama za isticanje s dlijetom koje vam omogućavaju da naglasite svoj rad na časopisima, planerima, bilježenju, pa čak i pisanju slova. Slobodno koristite Pilot's FriXion Light na bilo kojem projektu bez straha da ćete pogriješiti.

Zahvaljujući nevjerovatnim performansama Pilotove termo-osjetljive tinte, obrišite trenjem kad god poželite. Veličina vrha FriXion svjetala je 4,0 mm i daje širinu linije 3,3 mm.

Light Soft

FriXion

Piši, briši, ponovi !

Podsjetite se šta znači mekano

Podvucite-Frixonizujte (obrišite)-Ponovite

Šta ako riješite da provedete neko vrijeme napolju? Napustivši jarke boje na neko vrijeme i dajući sebi samom odmor? Šta ako možete da se predomislite? Šta ako možete da brišete danas ono što ste podvukli juče? Šta ako…se odlučite za Pilot FriXion Light Soft?

Dostupan u šest nijansi (pink,žuta,ljubičasta, nebo plava, narandžasta i lime zelena), naša nova generacija signira (tekstmarkera) daje vam prostor koji vam je potreban da se opustite, zato što možete obrisati pastelne boje onoliko često koliko želite.

Što će vam pokazati da je srećno pisanje u tome da napravite svoj smisao – bez straha od pravljenja grešaka!

Fineliner

FriXion

Piši, briši, ponovi !

Sačuvajte najbolje, obrišite ostalo! NIKADA više ne precrtajte FriXion Fineliner-om Pilot flomaster koji se može izbrisati!

Sa svojim glatkim i izbrisivim mastilom, novi Pilot FriXion Fineliner flomaster prebacuje se sa riječi na skice na crteže s jednakom lakoćom i preciznošću.

Ilustriranje, mapiranje i modeliranje vaših misli za veći utjecaj na vaše projekte i ideje? Vodite bilješke u boji kako biste istaknuli i zapamtili ključne tačke? Ili organizirati svoj svakodnevni život na zabavan način kreiranjem svog dnevnika?

Dostupan u 12 sjajnih nijansi, Pilot FriXion Fineliner obogaćuje i uljepšava vaše pisanje. Takođe zna kako da izbriše kada ideje izmaknu kontroli i da izbriše oklijevanja kako biste izrazili samo ono najbolje što možete.

Zbog mastila koje se može izbrisati, FriXion fineliner se ne smije koristiti za potpise, pravne dokumente, ispitne radove ili druge dokumente gdje pisanje mora biti trajne prirode.

Colors

FriXion

Promijenite kraj priče

Promijeni mišljenje, ponovo ispiši priču… prati svoje srce!

Korišćenjem FriXion Colors flomastera možeš dopustiti svojoj kreativnosti da crta i boji. Ukoliko ti se ne svidi pravac  ili šta je do određenog trenutka napravljeno, prosto izbriši i počni ponovo. Više od običnog flomastera, Frixion Colors flomaster je kao čarobni štapić koji ti omogućava da izmjeniš kraj priče.  Nježne bajke ili opasni zmajevi? Mudra maca ili riba? Sa 12 boja, slušaj samo svoju inspiraciju i beskrajno mijenjaj svoje crteže. Tvoja mašta je jedina granica. Imaš novu ideju? Uz malo trljanja i trenja boja se briše bez oštećivanja papira.

Dopunske patrone

FriXion

Piši, briši, ponovi !

Set od 3 punjenja – vaš must have proizvod

Ne očajavajte kada vam ponestane fantastične FriXion Ball ili FriXion Clicker olovke, jednostavno je napunite FRIXION REFILLS-ima i nastavite pisati!

Set od 3 punjenja pogodna za FriXion Ball, FriXion Clicker 0,7 olovke: izaberite svoju omiljenu boju mastila među svim dostupnim bojama!… Savršeno za povratak u školu. Sa ovim paketom za dopunu možete nastaviti pisati sve dok vam ideje teku…

Dopune će vam pomoći da uštedite novac pri kupovini novih olovaka, a također su fantastično ekološki prihvatljive. Vaša omiljena FriXion punjenja sada su dostupna u 100% ambalaži bez plastike: održivi dizajn ambalaže koji smanjuje količinu plastike u našoj ambalaži i štiti planetu.

Dakle, zaista nema izgovora da ne dopunite!

FriXion

Piši, briši i opet napiši koliko god puta želiš!

Brisive olovke koje se mogu puniti

“Ne bacajte olovku u smeće. Dopunite je.”

Svi FriXion roleri sa gel mastilom mogu se ponovo puniti, tako da nema potrebe kupovati novu FriXion olovku kada se mastilo potroši.
Jednostavno odvrnite tijelo olovke kako biste zamijenili njenu patronu.

Olovke FriXion Ball, FriXion Clicker i FriXion Point dizajnirane su za ponovno punjenje kada ponestane mastila. Ponovno punjenje FriXion olovke smanjuje plastični otpad, emisije CO2 itd., a takođe štedi novac u poređenju sa kupovinom nove olovke.

Dopune su dostupne za sve veličine vrhova Pilot FriXion – Fine, Medium i Broad.

2 u 1 olovka za brisanje

Nevjerovatno dobro rješenje kada se predomislite ili pogrešite.

Obrišite jednostavnim potezom gumice. Nema potrebe da počinjete ispočetka ili cijepate stranicu. Vaše će pisanje biti jasno, lako čitljivo i bez ikakvih mrlja, što će vam dati čist rezultat i uštedeti vam vrijeme.

Piši, briši, ponovi !

Inspiracije

Inspiracije

Često Postavljena Pitanja

FriXion olovke

  • Kako funkcionišu FriXion proizvodi?

    Tinta naših FriXion proizvoda se „briše“ zahvaljujući PILOT-ovoj ekskluzivnoj termo-osjetljivoj tehnologiji tinte. Kada želite da ispravite svoju stranicu, jednostavno okrenite svoju FriXion olovku i trljajte FriXion vrhom gumice kao da koristite običnu gumicu za olovke. Tokom trljanja, mastilo se zagreva do preko 60°C i postaje nevidljivo. Nasuprot tome, mastilo se ponovo pojavljuje na temperaturama ispod -10°C.

  • Upomoć! Koristim FriXion olovke i moja sveska/stranica je sada prazna bez traga mog rada! Sta da radim?

    Ostavljanje predmeta kao što su sveske, domaće zadaće ili papir u blizini grijača, u automobilu po vrućem danu ili čak ponavljanje fotokopiranja stranica, može dovoljno zagrijati papir da FriXion mastilo učini nevidljivim. Ako smatrate da je vaša stranica prazna, jednostavno je stavite u zamrzivač na kratko. Naše termo-osjetljivo mastilo se ponovo pojavljuje na oko -10°C, tako da bi se vaš rad trebao ponovo pojaviti kada se stranice dovoljno ohlade.

  • Upomoć! Ostavila sam svoje FriXion olovke vani na vrućini i sada više ne rade!

    Kao što mastilo nestaje kada su stranice ostavljene na toploti, tako može i mastilo u FriXion olovkama. Ako se čini da vaša olovka ne piše, pokušajte se sjetiti da li je olovka možda bila previše izložena toplini. Ako jeste, pokušajte staviti olovku u zamrzivač dok se dovoljno ne ohladi. Nakon što izvadite olovku iz zamrzivača i pustite da se ponovo podesi na sobnu temperaturu, trebalo bi ponovo da piše kao nova.