Naša misija.

Više od 100 godina, PILOT pruža svima najkvalitetnije olovke i inovativna rješenja kako bi maksimalno iskoristili svoj rukopis i postigli ono što je najvažnije.

Danas su ekrani i pametni telefoni sastavni dio našeg svakodnevnog života, ali čin pisanja i dalje čini da mozak funkcioniše na fundamentalan način. Više nego ikad, misija Pilota je da „podrži čin pisanja pozivajući svakoga da napiše svoj svijet. »

Bilo da ste u školi, u kancelariji ili kod kuće:

uvijek će postojati Pilot olovka u vašem životu, kojom ćete pisati svoj svijet.

Vrednost brenda

Kvalitet

Danas je PILOT jedan od rijetkih proizvođača u svijetu koji može da sprovede sve neophodne faze u razvoju instrumenta za pisanje. PILOT garantuje besprekoran kvalitet svojih proizvoda. Vjerna svom japanskom porijeklu, svaka fabrika podliježe strogim proizvodnim procesima i kontrolama. Svaki proizvod se sistematski testira na kraju proizvodnog lanca.

Inovacija

zahvaljujući vrlo visokom nivou inovacije u kombinaciji s velikom industrijskom odlučnošću, PILOT je lansirao niz tehnologija koje su potpuno promijenile tržište pisanja.

Održivost

U PILOT-u stalno inoviramo kako bismo naše olovke učinili ekološki prihvatljivijim. Fokus svih naših inicijativa je da PIŠEMO BOLJE SA MANJE, sa ciljem smanjenja ekološkog uticaja naše proizvodnje, uz očuvanje naših standarda kvaliteta i inovativnosti.

Pilot kompanija

Zahvaljujući svojoj stručnosti, brend se pozicionirao na sam vrh tehnologije pisaćih instrumenata širom svijeta.

Danas su PILOT olovke dostupne širom svijeta: kompanija je pionir i lider na svom tržištu, broj 1 u kategoriji rolera, kao i kreator i igrač br. 1 u segmentu termoosjetljivih rolera.

Japanska

kompanija

2600

zaposlenih širom sveta 2023. godine

100

Prisutan u više od 100 zemalja širom sveta

113

milijardi jena* (*promet Grupe 2022.)

Preko 100 godina istorije

Prve PILOT olovke stvorene su u Japanu 1918. Stvorila su ih dva pomorska inženjera, Ryosuke Namiki i Masao Wada u trgovačkoj mornarici.

Kao posvjetu njihovoj zajedničkoj strasti prema moru, brend su nazvali PILOT po glavnom brodu koji predvodi flotu.

Naši izazovi

Pišite bolje sa manje

Očuvanje životne sredine je veliki izazov koji je dugo vodio naše akcije i razmišljanja. Ovaj pristup stalnog poboljšanja nagrađen je postizanjem veoma selektivnog EMAS sertifikata kao i norme ISO 14001. Ponosni na ove prekretnice, nastavljamo naše napore kroz akcioni plan zasnovan na 4 osnovna stuba: naša 4R.

RECIKLIRAJ

Dajte najveći prioritet korišćenju reciklirane plastike.

SMANJI

Manje plastike u našoj ambalaži.

PONOVO NAPUNI

Zamijenite punjenje, a ne olovku.

OBNOVI

Smanjite zagađenje prikupljanjem plastičnog okeanskog otpada.