Pišite bolje sa manje

U PILOT-u neprestano radimo na inovacijama kako bismo naše olovke učinili ekološki prihvatljivijim.

Zato se sve što radimo temelji na PIŠITE BOLJE SA MANJE, sa ciljem smanjenja uticaja naše proizvodnje na okruženje uz zadržavanje naših standarda kvaliteta i inovativnosti.

Godine 2006. lansirali smo našu kolekciju Begreen : prvu seriju olovaka izrađenih od najmanje 70% reciklirane plastike* od kojih se 85% ove serije olovaka može ponovo puniti ( * % recikliranog materijala, isključujući potrošni materijal.)

Ovaj pionirski pristup učinio je PILOT prvim proizvođačem u svijetu koji nudi ekološki prihvatljiviji pribor za pisanje. Ova odlučnost da budemo odgovorni prema okruženju pokretačka je snaga svih naših timova. Od dizajna do prodaje, svu svoju energiju ulažemo u smanjenje uticaja na okruženje.

Begreen

Begreen proizvodi

B2P Gel
B2P Ecoball
V5 Cartridge System
V7 Cartridge System
Tehnička olovka
Rexgrip
Rexgrip Hemijska olovka
Feed GP4
Acroball
VBoard Master
VBoard Master S
VSuper Color
Spotliter
Twin Marker
Greenball
Whiteline RT

B2P Gel

B2P: Od flaše do olovke!

Kada bočica za vodu postane telo uvlačive valjkaste hemijske olovke. Ekološki i još mnogo, mnogo više.

2021. godine, prvi put u svetu, naš B2P asortiman će ići još dalje u logici „Od boce do olovke“, jer će kao deo u svom sastavu sadrži plastični otpad prikupljen sa plaža. Ova olovka je napravljena od 89,8%

* recikliranih plastičnih boca, od čega je 2,5%

** reciklirane okeanske plastike, što je inovativan način za učešće u borbi protiv zagađenja mora.

Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

Proizvodnjom Begreen B2P Gel rolera sa recikliranom plastikom, Pilot smanjuje ugljenični otisak olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida. Od proizvodnje do kraja životnog veka proizvoda, procenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -69% *** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke.

* Reciklirani materijal uglavnom iz plastičnih boca (isključujući zamenljive delove)

** Kruti plastični materijal dobijen iz okeana, plaža, reka, jezera, obala i plovnih puteva.

B2P Ecoball

U Pilotu smo uvereni da svi imamo moć:

moć da napišemo odgovornije i optimističnije poglavlje za budućnost naše planete. Očuvanje naše okoline vodi nas razmišljanjem već duže vreme, a sve naše akcije nas vode ka tome da sa manje radimo bolje.

UČINITE BOLJE SA MANJE predstavlja našu odlučnost da ograničimo ekološki uticaj dok istovremeno podižemo standarde u proizvodnji, kvalitet i inovacije. U 2006. godini već smo bili preteča recikliranjem plastičnih boca za vodu da bismo ih pretvorili u Pilot B2P olovke. 2021. godine otići ćemo još dalje u logici „Od boce do olovke“ i po prvi put u svetu, naš B2P asortiman će, kao deo svog sastava, sadržati plastični otpad koji se preuzima sa plaža. Da bismo preuzeli ovaj otpad, sarađujemo sa Terracycle, svetskim liderom u reciklaži. Štaviše, asortiman se proširuje B2P Ecoball-om, napravljenim od 86,64%

* recikliranih plastičnih boca, od čega 2,5%

** reciklirane okeanske plastike.

Ova uvlačiva kuglica sa mogućnošću ponovnog punjenja nudi veliku udobnost pisanja glatkim mastilom koje je dostupno u crnoj, plavoj, crvenoj i zelenoj boji. Efikasan, zabavan i izuzetno inovativan način za učešće u borbi protiv zagađenja mora. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u uštedi resursa naše planete. Proizvodnjom Begreen B2P Ecoball hemijske olovke od reciklirane plastike, Pilot smanjuje otisak ugljenika olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida. Od proizvodnje do kraja životnog veka proizvoda, procenjuje se da kupovina ove Begreen olovka i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -85% *** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

* Reciklirani materijal uglavnom iz plastičnih boca (isključujući zamenljive delove)

** Kruti plastični materijal dobijen iz okeana, plaža, reka, jezera, obala i plovnih puteva.

V5 Cartridge System

Svetska premijera: Pilot predstavlja prvu olovku sa tečnim mastilom sa sistemom kertridža.

Legendarni kvalitet preciznog pisanja Pilot V5/V7 sada je isplativiji (napunite ga!) i ekološki prihvatljiviji.
• Isplativo, može se puniti do 10 puta uz zagarantovanu glatkoću.
• Ekološki prihvatljiv: napravljen od 71,6% recikliranog plastičnog materijala (isključujući zamjenjive dijelove).
• Hi-Tecpoint roler i tečno mastilo za odličan kvalitet pisanja i ekstra svetle boje
• Ekskluzivni V-System regulator osigurava konzistentan protok mastila
• Dva stila pisanja: fini tip (0,5 mm) ili srednji tip (0,7 mm).
• Jedna vrsta punjenja za V5 i V7 olovke
• Dostupne 4 boje: plava, crna, crvena i zelena.

Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete. Proizvodnjom Begreen V5 olovke s tekućim mastilom za ponovno punjenje od reciklirane plastike, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u usporedbi s istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida.

Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -81%** u usporedbi s kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

V7 Cartridge System

PILOT V7 CARTRIDGE SYSTEM je prva na svijetu kuglica igle s vrhom igle koja se može ponovo puniti

Glatko i precizno pisanje koje vam neće ponestati. Karakteristike uključuju Hi-Tecpoint vrh za precizno, jasno pisanje i vidljiv nivo mastila kako biste jasno videli kada ga treba dopuniti. V7 CARTRIDGE SYSTEM je takođe napravljen od 71% reciklirane plastike. Odlično za one koji vole štedjeti novac i mrze rasipanje!

Dostupan u četiri različite boje čistog tečnog mastila, V7 CARTRIDGE SYSTEM je ekološki održivo, prijatno iskustvo pisanja koje možete da koristite iznova i iznova.

Vrh od 0,7 mm daje srednju liniju od 0,5 mm. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete. Proizvodnjom Begreen V7 olovke s tekućim mastilom za ponovno punjenje od reciklirane plastike, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u usporedbi s istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida.

Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -81%** u usporedbi s kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

Rexgrip

Tehnička olovka

Rexgrip je ekološka i dopunjiva tehnička olovka na potisni mehanizam sa pomjerajućim metalnim mehanizmom koji omogućuje kompletnu upotrebu mine – čak iako se mina polomi.

Rexgrip posjeduje moderan dizajn i ergonomski grip za savršeno držanje. Ova tehnička olovka je dio Begreen asortmana tj. proizvedena je od reciklirane plastike. Progrex kombinuje tehnologiju, ekonomiju i ekologiju u jednoj tehničkoj olovci. Sa svojim pomjerajućim metalnim mehanizmom, ergonomskom grip gumom i integrisanom gumicom, smatra se neophodnim proizvodom. Progrex tehnička olovka je dio Begreen asortimana tj. proizvedena od reciklirane plastike. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u uštedi resursa naše planete. Proizvodeći Rexgrip Tehnička olovka i gumica sa recikliranom plastikom, Pilot smanjuje otisak ugljenika olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida. Od proizvodnje do kraja vijeka upotrebe proizvoda, procenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -95%** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

Rexgrip Hemijska olovka

Moderno rješenje u današnjem svijetu
Elegantna, moderna olovka koja je ekološki prihvatljiva: BEGREEN REXGRIP hemijska olovka. Napravljena od 80% reciklirane plastike, ovo je prava ekološka olovka i ona od koje se nikada nećete morati odvojiti – BEGREEN REXGRIP se može ponovo puniti, čuvajući vašu olovku od deponije.

Budući da je ekološki prihvatljiv, ne dolazi po cijenu kvaliteta, BEGREEN REXGRIP ima udoban hvat i mehanizam koji se može uvlačiti koji štiti vrh od oštećenja. Napredna tinta na bazi ulja je vodootporna i pruža glatko i ugodno iskustvo pisanja.
Vrh od 1,0 mm daje širinu hoda od 0,27 mm. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete.

Proizvodnjom hemijske olovke Begreen Réxgrip od reciklirane plastike, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u odnosu na istu olovku proizvedenu bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida. Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -87%** u usporedbi s kupnjom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

Feed GP4

Praktična, pametna i ekološka Feed GP4, sa svojim inovativnim dizajnom nudi 4 boje (crnu, plavu, crvenu i zelenu) i jednoj olovci!

Ergonomska baza i gumeni grip pružaju Feed GP4 izuzetnu udobnost pisanja. Ova olovka je dio Begreen kolekcije tj. proizvedena je od reciklirane plastike. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u uštedi resursa naše planete. Proizvodeći Feed GP4 Hemijska olovka sa recikliranom plastikom, Pilot smanjuje otisak ugljenika olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida. Od proizvodnje do kraja vijeka upotrebe proizvoda, procenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -80%** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

Acroball

Acroball uključuje novu generaciju mastila za neuobičajen tok i glatkoću pisanja.

Acroball koji se može uvlačiti i puniti je opremljen ergonomskim ručkom tako da se može dobro držati u ruci i perom od volfram karbida koji se ne može deformirati i neće se istrošiti.

VBoard Master

Tehnička inovacija, V-BOARD MASTER je flomaster za belu tablu sa tečnim mastilom koji se može ponovo puniti.

Novi sistem za navodnjavanje mastilom omogućava trenutno pisanje bez mućkanja ili pumpanja, kao i konstantan protok mastila: više nema markera koji piše sve manje i manje što se više koristi! Bićete oduševljeni intenzitetom i sjajem boja V-BOARD MASTER-a. Ovaj marker je dio Begreen asortimana, proizveden od reciklirane plastike. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete.

Proizvodnjom Begreen V-Board Master marker olovke od reciklirane plastike, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida. Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -75%** u usporedbi s kupnjom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

VBoard Master S

Mislim da je brilijantno!

Marker koji klizi preko bijele table kao zvijezda padalica, pritom ostavljajući sjajnu poruku… Brilijantno! To je novi V Board Master – S. Tanak u tijelu i duhu, veoma spretan u malim rukama, čak i otporan prilikom pritiska. Njegov ekstra ili ultra tanki vrh prenosi boju istog intenziteta do poslednje kapi (ne bledi). Dopunjiv, pa je ekonomičan i ekološki proizvod. Njegov sistem protiv curenja neće ostavljati mrlje po tabli! Lak za brisanje i ostavlja površinu table potpuno bijelu. Marker koji sija tako sjajno i dopušta svima da ga primete je više od brilijantnog. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u uštedi resursa naše planete. Proizvodeći V-Board Master S Marker sa recikliranom plastikom, Pilot smanjuje otisak ugljenika olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali tu se ne zaustavlja, punjenjem najmanje 3 puta, smanjili biste i emisiju ugljen-dioksida. Od proizvodnje do kraja vijeka upotrebe proizvoda, procenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i punjenje 3 puta smanjuje ukupan uticaj olovke na životnu sredinu za -69%** u poređenju sa kupovinom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promena!

VSuper Color

Super Color je paint marker ekstra tankog vrha, dostupan u srebrnoj, zlatnoj i bijeloj boji.

Njegovo permanentno mastilo je otporno na vodu i svjetlost, pogodna za sve površine i ne sadrži ksilen. Super Color marker je idealan za dekoraciju raznih objekata od plastike, stakla, kartona, kamena, metala…

Spotliter

BEGREEN SPOTLITER VW iz Pilota je jin jang funkcionalnosti i ekološke svijesti
Napravljen od 70% reciklirane plastike, BEGREEN SPOTLITER VW ima dvije fluorescentne boje u jednoj nevjerovatnoj olovci, omogućavajući vam da razlikujete svoje istaknute dijelove i istovremeno pomažete u zaštiti okoliša! BEGREEN SPOTLITER VW je odličan za školu, savršen za koledž, sjajan za univerzitet i divan za radno mjesto, pa zašto ga ne biste kupili danas i usvojili BegreeN stav.
Vrh dlijeta od 3,6 mm daje širinu linije od 3,3 mm na oba kraja.

Twin Marker

Nevjerovatan marker 2-u-1 za sve profesionalne namjene.

Organiziranje, pohranjivanje i pisanje na svim površinama nikada nije bilo lakše s njegovim dvostrukim vrhom: finim i superfinim za dva stila pisanja. Trajno mastilo Twinmarker-a ne sadrži toksične rastvarače, brzo se suši i otporno je na vodu i svetlost da vam garantuje nevjerovatnu efikasnost.

To nije sve. Ova vrlo praktična olovka dio je Begreen asortimana, proizvedena od reciklirane plastike.

Greenball

Greenball je višekratna, ekološki prihvatljiva lopta za rolere sa konusnim vrhom i krutom i izdržljivom kuglom od volfram karbida.

Svidjet će vam se savršenstvo protoka mastila Greenballa, njegova dugovječnost i jednostavan, moderan dizajn. Greenball rollerball dio je Begreen asortimana, proizveden od reciklirane plastike. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete.

Proizvodnjom Begreen Greenball olovke s tekućim mastilom od reciklirane plastike, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u usporedbi s istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida.

Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -78%** u usporedbi s kupnjom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

Whiteline RT

White Line RT je ekološki prihvatljiva traka za korekciju, koja se može uvlačiti i puniti, modernog dizajna.

Dimenzije trake ‘mm širine i 6m dužine. Whiteline RT je dio Begreen asortimana, proizveden od reciklirane plastike. Zajedno možemo napraviti razliku i pomoći u očuvanju resursa naše planete.

Proizvodnjom Begreen White Line RT korektornog sistema, Pilot smanjuje ugljični otisak olovke u poređenju sa istom olovkom proizvedenom bez reciklirane plastike. Ali ne staje tu, punjenjem najmanje 3 puta, nadoknadili biste i emisije ugljičnog dioksida.

Od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda, procjenjuje se da kupovina ove Begreen olovke i njeno ponovno punjenje 3 puta smanjuje ukupan utjecaj olovke na okoliš za -72%** u usporedbi s kupnjom dodatne 3 nove olovke. Mali gest može napraviti značajnu razliku u našoj borbi protiv klimatskih promjena!

reciklirane plastike

Prva serija olovaka sa minimalnim udjelom reciklirane plastike od 70%

Korištenjem reciklirane plastike, Pilot:

  • koristi manje ulja

  • pomaže u očuvanju naših prirodnih resursa

  • smanjuje uticaj CO2.

Olovke za ponovno punjenje

„Ne bacajte svoju olovku. Napunite ga.”

Većina Pilot Begreen pisaćih instrumenata nudi održivo rješenje tako što se može ponovo puniti. Kada tinta ponestane, jednostavno odabir dopune umjesto kupovine nove olovke pomaže da se upotreba jednokratne plastike u svakodnevnom životu svede na minimum.
Osim toga, punjenje olovke pomaže u smanjenju emisije stakleničkih plinova, jer proizvodnja cijele olovke stvara više CO2 nego jednostavno punjenje.

Naše akcije u videu

Očuvanje životne sredine je veliki izazov koji dugo vodi naše postupke i razmišljanja.
U Pilotu stalno uvodimo inovacije dok se održivo uključujemo kako bismo ograničili svoj utjecaj na planetu. Transformacija naših olovaka kako bismo ih učinili još ekološnijim je pravi tehnološki i ljudski podvig.
Inspiracije

Inspiracije

Često Postavljena Pitanja

Begreen proizvodi

  • Da li su Pilot olovke/tinte veganske? Testirano na životinjama?

    Testiranja na životinjama se provode samo kada je to zakonski propisano. Drugim riječima, kada ne postoje drugi alternativni metodi potvrđeni zakonom i Vladama.

    Kao politika kompanije, ne isključujemo nijednu životinjsku komponentu osim ako je zabranjena zakonom. Stoga naši proizvodi mogu sadržavati životinjske komponente tokom procesa proizvodnje.

    Naš sadržaj mastila je povjerljiv jer štiti našu kompaniju od mogućih pokušaja krivotvorine. Stoga ne možemo otkriti detaljne informacije.