Tehničke inovacije

PILOT pisaći instrumenti su poznati po svom visokom kvalitetu proizvodnje i komfora upotrebe.

Zahvaljujući visokom nivou inovacije, kombinovanom sa velikom industrijskom odlučnošću, PILOT je lansirao sukcesivne tehnologije koje su totalno promijenile izgled tržišta pisaćih instrumenata.

Tungsten-karbidne kuglice

Tungsten-karbidne kuglice

Ova legura je jedna od tajni PILOT-ovog kvaliteta. Ona je praktično otporna na deformacije prouzrokovane potresima ili ispadanjem olovke. Kuglica zadržava svoj okrugli oblik i linija ostaje precizna, ravna i bez prekida i mrlja. Tokom pisanja kuglica se okreće oko svoje ose 4000-5000 puta u minutu. Ova rotacija generiše toplotu koja čini tintu još tečnijom. Ova kuglica je smještena u vrh olovke (kućište) od nerđajućeg čelika.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint

Vrh lansiran 1984. godine, tj. mikro-kuglica postavljena sa 3 ili 4 rupice na vrhu Hi-Tecpoint olovaka, ekskluzivno je patentiran od strane PILOT-a.

Za razliku od nepodesivih kuglica, ova tehnologija čini mogućim da tinta teče slobodnije i unapređuje rotaciju kuglice što obezbjeđuje tečniji ispis. Rezultat su precizne linije i izuzetna udobnost pisanja.

Regulator protoka tinte

Regulator protoka tinte

Privremenim skladištenjem viška tinte u membranama različitih debljina, regulator čini mogućim kontrolisanje dotoka tinte do kuglice i time obezbjeđuje ravnomjeran protok tinte kroz cijeli životni ciklus olovke.

ATT sistem

ATT sistem

Vrhunska tehnologija u ovoj kapici leži u genijalnoj opruzi podešenoj oko vrha olovke čineći ga totalno nepropusnim za vazduh. Ovaj sistem garantuje da je olovka uvijek spremna za upotrebu i eliminiše probleme curenja ili pokretanja ispisa olovke (npr. kada olovka « zapeče » pa morate žvrljati po papiru da bi počela pisati)

Pomjerajući mehanizam tehničke olovke

Pomjerajući mehanizam tehničke olovke

Kompletan metalni vrh klizi unutar tela tehničke olovke kako bi spriječio lomljenje mine i oštećenja tokom transporta.

Shaker sistem

Shaker sistem

« Protresi ili pritisni! »

Ove tehničke olovke su opremljene unutrašnjim usmjerivačem koji pokreće sistem da izbaci minu. Prostim protresanjem tijela mina izlazi napolje bez potrebe za puštanjem tehničke olovke (može, ali nema potrebe pritiskati olovku, dovoljno je samo protresti da bi mina izašla).

Vrh flomastera

Vrh flomastera

Hiper-otporni polyacetal vrh smješten u metalno kućište. Višestruki kanal za protok tinte.

Capless

Capless

Odlučan i moderan pisaći instrument, Capless naliv pero je trenutno jedino naliv pero na potisni mehanizam na svijetu. Zatvaranje je obezbjeđeno sićušnim metalnim zatvaračem koji je veoma diskretan i pouzdan.