Politika Privatnosti

Ova politika privatnosti je efektivna od 25/05/2018

Pulse Design doo veoma ozbiljno shvata svoju odgovornost da obezbjedi zaštitu vaših ličnih podataka i da bude u skladu sa propisima EU i Bosne i Hercegovine, a naročito sa Uredbom o opštoj zaštiti podataka 2016/679 od 27. aprila 2016. godine (u daljem tekstu: GDPR) i važećim dopunama nacionalnih odredbi.

Zbog toga vas obavještavamo o principima koje primjenjujemo u vezi sa vašim ličnim podacima.

Prvo, budite obavješteni da ne obrađujemo podatke u velikoj mjeri. Naša glavna aktivnost je prodaja pisaćih instrumenata, vođenje i promocija našeg brenda.

Vaše lične podatke ne prenosimo trećim licima, osim:

 • našim podugovaračima u specifičnim uslovima, po potrebi,
 • ostalim trećim stranama, ako smo pravno obavezni da to učinimo.

Niti mi, niti naši distributeri ne prikupljamo vaše lične podatke sa namjerom da njima trgujemo sa trećim stranama ili ih koristimo u svrhe marketinga bez vaše saglasnosti ili stvaramo vaš detaljni profil sakupljanjem vaših ličnih podataka.

Mi samo prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke u svrhe opisane u ovoj politici privatnosti, i pod jednim od sledećih zakonskih osnova (član 6 BDP-a):

 • obrada je neophodna za izvršenje ugovora sa vama ili da biste preduzeli korake prije sklapanja ugovora sa vama i na vaš zahtjev;
 • obrada je neophodna u svrhu naših legitimnih interesa (kao što je, ali ne ograničeno na, naše interesovanje da odgovorimo na vaše pitanje, upravljamo ugovornim odnosom s vama ili poboljšamo naše proizvode i naše web stranice) i takvi interesi nisu preopterećeni sopstvenim interesima, osnovnim pravima ili slobodom;
 • obrada se vrši uz vašu saglasnost, gdje je takva saglasnost potrebna kako bi se ispunile naše obaveze u cilju usaglašavanja.

Obavjestićemo vas u skladu sa GDPR-om, kada sakupljamo vaše podatke, svrhe takvog sakupljanja i obrade, pravni osnov takve obrade, primaoca vaših podataka, trajanje obrade i vaša prava u vezi sa podacima koji nam se dostavljaju.

Kada trgujete ili stupite u kontakt sa Pulse Design doo, kontrolor podataka prikuplja lične podatke:

 • kupaca, bilo profesionalnih ili pojedinačnih, tekućih ili budućih
 • dobavljača,
 • kandidata za posao,
 • posjetioce naših web stranica.

Pulse Design doo.

Naša registrovana adresa je: Veljka Mlađenovića bb - 78000 Banja Luka - Bosna i Hercegovina

Da nas kontaktirate sa upitom o zaštiti podataka u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo vas da koristite email office[at]pulsedesign.org.


Koja su pravila koja se odnose na vas?

Koja pravila važe za svaku situaciju?


Koja su pravila koja se odnose na vas?

Ako ste B2B kupac ili dobavljač

Kao poslovni partneri, moramo prikupiti lične podatke koji se odnose na naše dobavljače ili predstavnike kupaca ili korespondente.

Mi sakupljamo vaše podatke kada nas kontaktirate, kada stupimo u ugovorni odnos, kada kreirate svoj nalog na našoj web stranici ili kada se pretplatite na naše biltene ili marketinške aktivnosti.

Sakupljanje i obrada ovih podataka neophodni su da se povežemo sa vama (npr. da vam pošaljemo ponudu) za izvršenje ugovora i da pratimo naše poslovno partnerstvo, obavljamo marketinške aktivnosti, kao i za svrhe prevencije prevara i ispunjavanje naših obaveza prema važećim zakonima i propisima, te braniti i procjeniti zakonsko pravo.

Mi možemo zadržati sledeće lične podatke:

 • Ime, naziv pozicije u preduzeću i kontakt informacije kao što su profesionalna adresa e-pošte i broj telefona,
 • Neke neophodne ekonomske informacije o vašoj situaciji (npr. Informacije o istoriji plaćanja računa) ako ste samostalni trgovac.

Ovi lični podaci su dostupni Pulse Design doo u cilju pomoći našem zajedničkom poslovanju (npr. Prodaja, lanac snabdjevanja, računovodstvo). Oni se mogu otkriti drugim Pilot i Pulse Design odjeljenjima ukoliko je to potrebno, na primjer, ako lokalni ugovor može biti pod evropskim sporazumom sa organizacijom kupca ili dobavljača.

Nećemo otkriti ni jednu informaciju bilo kojoj kompaniji van mreže Pilot i Pulse Design partnera, osim u slučaju kada zakon to nalaže.

Lični podaci prikupljeni tokom našeg poslovanja biće zadržani određeni vremenski period neophodan za postizanje specifičnih ciljeva obrade podataka koji su ovdje opisani ili do trenutka dok se podaci ne prikupe, osim ako se primjenjuju kraći ili duži period zadržavanja propisani zakonom. Konkretno, zadržaćemo obaveznu računovodstvenu dokumentaciju kao što su fakture u periodu 10 godina, nakon završetka tekuće finansijske godine.

Ako ste potencijalni kupac ili dobavljač i pošaljete nam konkretan upit putem e-pošte, telefona ili kontakt formulara koji je dostupan na našoj web stranici, koristitćemo vaše informacije i kontakt podatke kako bismo pratili vaš upit ili organizovali posjetu jednog od naših menadžera prodaje.

⇑ NAZAD

Ako ste potrošač…

… i kontaktirate nas preko naše e-adrese za kontakt ili kontakt formulara

Ukoliko imate pitanje ili upit pružamo vam mogućnost da nas kontaktirate putem naše e-adrese ili preko kontakt formulara na našoj web stranici.

Ako nas kontaktirate, mi ćemo zadržati sledeće lične podatke:

 • Vaše zvanje, ime i prezime,
 • Vašu e-adresu,
 • Vašu poštansku adresu
 • Vaš broj telefona, ako ste ga ostavili.

Ovi lični podaci su raspoloživi klijentskoj službi kompanije Pulse Design doo, samo kako bismo stupili u kontakt sa vama i odgovorili vam. Oni se mogu otkriti drugim Pilot i Pulse Design organizacijama kada je to potrebno za ispunjavanje vašeg zahtjeva.

Na primjer, ako kontaktirate Pulse Design doo direktno, možemo poslati vaš zahtjev i kontakt podatke odgovarajućoj lokalnoj Pilot organizaciji, direktno ili preko Pilot Korporacije Evrope, ako je to prikladno: na primjer, lokalna Pilot kompanija ili ekskluzivni distributer u zemlji u kojoj živite.

Informacije o vama će se zadržati samo da bi se zadovoljio vaš zahtjev, osim ako se kraći ili duži periodi zadržavanja ne nalažu lokalnim ili važećim zakonima. Informacije se ne koriste u bilo koje druge svrhe.

… i učestvujete u jednoj od naših igara

Možda želite da učestvujete u jednoj od naših takmičarskih igara.

Kada učestvujete, možemo vam zatražiti da dostavite sledeće lične podatke:

 • Vaše zvanje, ime i prezime,
 • Vašu e-adresu,
 • Vašu kućnu adresu.

Ovi lični podaci dostupni su marketing timu Pulse Design doo i svim podugovaračima koji su zaduženi za sprovođenje igre i biće korišćeni iskljičivo u svrhu sprovođenja igre, upravljanje nagradama i njihovo slanje, kao i da budu u skladu sa našim obavezama prema važećim zakonima i propisima, kao i za procjenu i odbranu zakonskog prava.

Na primjer, naši podugovarači (specijalizovane kompanije za pružanje usluga) mogu biti zaduženi za obradu učešća, vođenje izvlačenja, slanje nagrada pobednicima, ... Mi samo objavljujemo vaše lične podatke našim podugovaračima koji su vezani ugovornom obavezom za sprovođenje nagradne igre. Ne prodajemo i ne tražimo od naših podugovarača da prodaju vaše lične podatke ili da ih koriste u neku drugu svrhu bez vaše saglasnosti.

Možemo da koristimo vašu e-adresu u marketinške svrhe, samo uz vašu saglasnost (pogledajte odjeljak "ako se prijavite na naš bilten" za dodatna objašnjenja).

Vaše lične podatke ćemo zadržati isključivo u vremenu koje je neophodno za postizanje specifičnih ciljeva obrade podataka koji su ovdje opisani, osim ako kraći ili duži period zadržavanja nije propisan lokalnim ili drugim važećim zakonima.

… i registrujete se za naš bilten

Bilo da se nalazite na našim web sajtovima, dok posjećujete web sajt, učestvujete u nagradnoj igri ili kupujete proizvode, možda ćete želeti da se registrujete za naš bilten i da dobijete promotivne informacije o našim proizvodima putem e-adrese. Mi uvek tražimo vašu saglasnost da to uradimo.

Nikada ne koristimo vašu e-adresu ili druge lične podatke u marketinške svrhe bez vaše saglasnosti.

Vaši lični podaci su samo dostupni marketing timu Pulse Design doo i tehničkim pružaocima usluga koji su zaduženi za naše marketinške aktivnosti, a koji su vezani posebnim ugovornim obavezama u pogledu obrade ličnih podataka.

Informacije o vama će biti zadržane 3 godine od vaše prijave i mogu se obnoviti uz vašu saglasnost. U bilo kom trenutku, možete takođe povući svoju saglasnost tako što ćete kliknuti na "odjaviti se" u e-mejlu koju primite od nas.

⇑ NAZAD

Ako ste posjetilac naših web stranica i društvenih mreža

Kada posjetite našu web stranicu, ne prikupljamo vaše lične podatke.

Koristimo kolačiće

Kada posjetite našu web stranicu po prvi put, obavještavamo vas da koristimo kolačiće, uz pomoć banera sa informacijama koji je prikazan na vrhu stranice.

Nastavljanjem pregledanja na našoj web stranici kada se prikaže ovaj baner, slažete se sa našom upotrebom kolačića.

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji su sačuvani u web pretraživaču ili su sačuvani u vašem računarskom sistemu od strane web pretraživača. Kolačići nam uglavnom pomažu da vam pružimo dobru uslugu na našoj web stranici.

Ako su kolačići blokirani (posebno tehnički kolačići), možda neće biti moguće koristiti naše web stranice bez problema, ili možda uopšte neće biti moguće.

Kolačići koje izdaje naš web sajt koriste se za:

 • Omogućavanje osnovne funkcionalnosti sajta, odnosno prilagođavanje prezentacije našeg sajta na željene postavke vašeg terminala (odgovarajući dizajn prema vašem uređaju, upotrebljeni jezik, rezolucija prikaza, korišćeni operativni sistem itd.). Ovi kolačići se koriste samo u cilju dobrog prikaza stranice i neophodni su;
 • Za dobijanje statistike o upotrebi i obimu posjeta našem sajtu u cilju poboljšanja performansi naših usluga, u zavisnosti od vašeg prihvatanja i nastavkom pretraživanja na našem web sajtu.
  Koristimo Google analitiku ili bilo koji sličan analitički alat. Prikupljene informacije su sakupljene i ne dozvoljavaju individualnu identifikaciju. Da biste saznali više o Google analitici: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
  Da biste onemogućili Google analitici da vas prati na svim web sajtovima, posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
 • Pomažu da se memorišu informacije koje ste prenijeli na naš web sajt kako biste olakšali pristup vašem nalogu ili igri i kako biste izbjegli da se identifikujete nekoliko puta u jednoj sesiji, pod uslovom da prihvatite kolačiće.
Kako upravljati vašim preferencama u vezi sa kolačićima?

Možete odabrati da sačuvate kolačiće na vašem terminalu ili naprotiv da ih odbijete tako što ćete konfigurisati svoj pretraživač. Konfiguracija svakog pretraživača je različita, mi ćemo dati ispod informacije koje će vam omogućiti da saznate kako promijeniti svoje preference u pogledu kolačića. Takođe možete posjetiti web sajt http://youronlinechoices.com i pratiti uputstva predložena od strane ove stranice kako bi vam pomogli da kontrolišete, odobravate ili blokirate kolačiće koji se nalaze na vašem terminalu.

Aplikacije trećih strana

Vjerovatno ćemo uključiti na naš web sajt računarske aplikacije od trećih strana, kao na primjer Youtube, koje koriste kolačiće i ukoliko vi koristite te aplikacije, mi nemamo kontrolu nad njihovim procesima jer oni deluju nezavisno.

Društvene mreže poput Facebook-a ili Twitter-a obično će vas prepoznati zahvaljujući njihovom dugmetu, čak i ako niste kliknuli na njega kada posejtite naš web sajt jer mi nemamo nikakvu kontrolu nad njihovim procesom. Međutim, na našoj web stranici ne prikazujemo aktivnu dugmad za socijalnu mrežu i te treće strane ne mogu da vas identifikuju kada samo posjetite našu web stranicu.

Za više informacija o kolačićima i korišćenju vaših ličnih podataka od strane ovih aplikacija ili društvenih mreža, savjetujemo vam da pogledate njihovu politiku privatnosti i opšte uslove korišćenja.

⇑ NAZAD

Ako ste kandidat za posao

Možete se prijaviti za posao kod nas. Moći ćete to da učinite koristeći našu e-adresu, kontakt formu ili preko jednog od naših provajdera usluga, kao što je agencija za zapošljavanje.

Kao kandidat za posao, mi ćemo čuvati lične informacije koje nam dostavite u CV-u kao što su

 • Vaše ime,
 • Fotografiju,
 • Kontakt informacije,
 • kvalifikacije,
 • Istoriju zaposlenja.

Sve informacije koje nam dostavite tokom procesa zapošljavanja će se koristiti samo za legitimne interese, a naročito za obradu vaše prijave ili za ispunjavanje zakonskih ili regulatornih zahtjeva ukoliko je to potrebno.

Nećemo dijeliti ni jednu informaciju koju ste dali prilikom procesa zapošljavanja neovlašćenom osoblju i držaćemo ih sigurno i u internoj bazi podataka.

Koristićemo kontakt podatke koji nam dostavite da vas kontaktiramo vazano za napredak vaše aplikacije.

Koristićemo i druge informacije koje nam dostavte kako bi procijenili vašu podobnost za poziciju za koju ste se prijavili.

Čuvaćemo informacije o vama:

 • Ukoliko ste dobili posao, informacije koje ste nam dali tokom procesa prijave biće zadržane kao dio dosijea tokom trajanja vašeg rada i dodatnih 5 godina nakon završetka vašeg rada.
 • Ako niste izabrani za intervju, ili niste bili uspješni u procesu selekcije, vaše informacije nećemo zadržati. Ukoliko dobijemo dozvolu mi ćemo zadržati vašu biografiju do 2 godine od dana vašeg pristanka.
⇑ NAZAD

Koja pravila važe za svaku situaciju?

Gdje čuvamo vaše podatke?

Pulse Design doo ne čuva vaše lične podatke izvan Evropskog ekonomskog područja (EEA) i Bosne i Hercegovine.

Ako se desi da jedan od naših podugovarača mora da sačuva neke od vaših ličnih podataka izvan EEA i Bosne i Hercegovine, mi vas uvjeravamo da se naš podugovarač obavjezuje da pruži iste garancije sigurnosti i isti nivo zaštite koje biste imali i u EEA ili Bosni i Hercegovini (pogledajte sledeća pitanja).

⇑ NAZAD

Da li je sigurno?

Naš cilj je da uvijek držimo vaše podatke povjerljivim, bezbjednim i sigurnim.

Posebnu pažnju pridajemo izboru naših IP uređaja, softvera, naših podugovarača i za poboljšanje naših internih procesa. Uzimamo i zahtjevamo da naši podizvođači preduzmu, odgovarajuće tehničke i organizacione mjere za zaštitu vaših podataka, sprečavanje gubitka, uništavanje, neovlašćeni ili nezakoniti pristup i korišćenje vaših podataka. Mi obezbjeđujemo da interno i eksterno osoblje koje ima pristup vašim podacima ima odgovornost za sigurnost i povjerljivost informacija.

Uprkos mjerama koje preduzimamo, imajte na umu da nijedna elektronska informacija o prenosu ili skladištenju nije 100% sigurna i da ne možemo garantovati da se gubitak, uništenje, neovlašćeni ili nezakoniti pristup i korištenje vaših podataka nikada neće dogoditi.

⇑ NAZAD

Kako sarađujemo sa našim podugovaračima?

Nekada moramo da dostavimo vaše lične informacije našim podugovoračima.

Na primjer,

 • Ako učestvujete u igri ili takmičenju, mi sarađujemo sa agencijom za organizovanje igre ili takmičenja;
 • Ako izvršite porudžbinu, moramo dati vaše lične informacije našem prevozniku;
 • Ako se prijavite za posao preko agencije za zapošljavanje, agencija prikuplja vaše podatke.

Lista ovih podugovarača, sa naznakom gdje se nalaze, dostupna je na zahtjev preko office[at]pulsedesign.org. Da bismo blagovremeno ispunili vaš zahtjev, formalizujemo ugovorne odnose sa našim podugovaračima. Tražimo od njih da obrade vaše podatke samo za određenu svrhu i za vrijeme koje im odredimo. Mi obezbjeđujemo da su se lica koja su ovlašćena za obradu vaših ličnih podataka obavezala na povjerljivost i da sprovode tehničke i organizacione mjere kako bi osigurali visok nivo sigurnosti.

Uvjeravamo vas da naši podugovarači ne podugovaravaju svoj posao bez našeg pristanka.

Vaši podaci se takođe mogu dijeliti sa nadležnim organima, institucijama, javnim entitetima ili drugim legitimnim primaocima, kako to nalažu važeći zakoni i propisi, i na primjer radi zaštite i odbrane naših prava.

⇑ NAZAD

Koja su vaša prava?

Kao što je predviđeno GDPR u određenim okolnostima, kako je definisano važećim zakonima i propisima, imate sledeća prava vezano za lične podatke koje ste nam dostavili:

 • Pravo informisanja o obradi podataka i njegovim uslovima.
 • Pravo pristupa: možete dobiti potvrdu o tome da li obrađujemo lične podatke koji vas brinu ili ne, a ako jeste, možete zatražiti kopiju vaših ličnih podataka i kopiju podataka koje ste dali u mašinski- čitljivom formatu.
 • Pravo na ispravljanje: Možete tražiti da modifikujete, ažurirate ili ispravite svoje podatke u određenim slučajevima, pogotovo ako su netačni. Ako imate nalog, možete mijenjati neke od vaših ličnih podataka putem vašeg naloga.
 • Pravo na brisanje: možete nas zamoliti da promjenimo ili izbrišemo sve ili dio vaših ličnih podataka pod zakonskim uslovima.
 • Pravo ograničavanja obrade: možete ograničiti proces npr. Ukoliko informacija nije tačna, dok se ne ispravi.
 • Pravo prenosivosti podataka: imate pravo da primate lične podatke koji se tiču vas, koje ste nam dali, u strukturiranom, obično korišćenom formatu koji se može čitati i prenijeti ga drugom kontroleru podataka.
 • Pravo na prigovor: možete zahtjevati da prekinemo obradu vaših podataka, osim ako ne pokažemo prisilnu legitimnu osnovu koja nadjačava vaše interese, slobode i prava. Uvijek imate pravo da se protivite direktnom marketingu.
 • Pravo da ne bude predmet odluke koja se zasniva isključivo na automatskoj obradi, uključujući i profilisanje, ako ova odluka ima pravna dejstva na vas i na sličan način značajno utiče na vas.
 • Pravo da povučete vašu saglasnost ukoliko je obrada izvršena na osnovu vaše saglasnosti.
 • Pravo na davanje uputstava trećoj strani u vezi sa obradom podataka nakon vaše smrti.

Molimo vas imajte na umu da korišćenje takvih prava može biti podložno zahtjevima i uslovima utvrđenim važećim zakonima i propisima.

⇑ NAZAD

Uputstva za ova prava mogu se naći na:

Ukoliko, u bilo kojm slučaju želite da koristite svoja prava, molimo vas da pošaljete e-mail na: office[at]pulsedesign.org
Mi ćemo vam odgovoriti što je prije moguće, a u svakom slučaju u roku od mjesec dana nakon prijema vašeg zahtjeva.
Možda ćemo vas zamoliti da potvrdite svoj identitet.

Takođe imate pravo da podnesete žalbu na našu obradu nadzornom organu.

U Bosni i Hercegovini možete kontaktirati:

 • Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini
 • Adresa: Dubrovačka broj 6, Sarajevo
 • Telefon: 00 387 33 726 250
 • E-mail: azlpinfo[at]azlp.ba
 • Faks: 00 387 33 726 251
 • https://www.cnil.fr/fr/plaintes

Pravna pitanja

 • Tel. 033 726 271 (svakim radnim danom 10.00-12.00 sati)
⇑ NAZAD